Nyheter

En chefsrekrytering behöver inte var svårt

Chefsrekrytering är en process som inte alls, åtminstone inte inledningsvis, behöver handla om avancerade personlighetstester. Den första och absolut största fokuseringen ligger snarare i att identifiera vilket behov som ditt företag har. Att faktiskt förstå hur din verksamhet fungerar. Känner du att du verkligen vet exakt vilka behov ditt företag har och vilka krav ni ställer på er kommande chef så är halva jobbet gjort. Faktiskt det mest grundläggande. Och det är först efter detta som den egentliga chefsrekryteringsprocessen börjar.

Krav- och behovsanpassat

Baserat på den krav- och behovslista som ditt företag skapat tillsammans med rekryteraren som ju också är specialisten och vet vad ni behöver fråga er själva så tas sedan en profil fram att matcha mot. Rekryteraren vet vilka frågor som kommer vara helt avgörande att ställa och i vilken fas man ställer vilken fråga. De sitter också inne på kompetenser om hur man tolkar de respektive svaren. Detta gör att en riktigt bra chefsrekryterare verkligen förstår både bransch, företag och blivande anställda.

Förståelse för marknaden

Att förståelsen finns där är viktigt för att kunna skapa en profil att matcha mot. Denna profil är inledningsvis mycket bred och består oftast i research, tester, intervjuer och i många fall även personanalyser av psykolog. Att rekryteraren förstår inte bara företaget som vill anställa utan även personen som är den framtida chefen är viktigt men det är också viktigt att man förstår de utmaningar som marknaden och branschen ställs inför. Därför är det viktigt med omfattande omvärldsanalyser i samband med chefsrekrytering. Det är också av högsta vikt att rekryteraren kan koppla ihop dessa tre områden; ditt företags krav och behov, marknaden och personen bakom rekryteringen. Det är av fundamental vikt att processen förstås och att den som ansvarar för rekryteringen matchar ihop de tre knutpunkterna. Det är endast då som en lyckad rekrytering går att genomföra.

 

Köpa armband och andra smycken online

Armband

Det är något alldeles speciellt med armband. Det ligger så mycket identitet i vad man bestämmer sig för att pryda sin arm med. Oavsett om det är ett diskret armband i guld eller silver eller ett pärlat av barnbarnet. Det kan vara ett festivalband från årets Summerburst eller kanske ett statement mot cancer. Det kan vara ett antikt arvegods värt tusentals koronor eller en souvenir från senaste utladsresan. Oavsett vad man väljer att pryda sina armar med så ligger det en väldig massa identitet i vad man väljer. Och det finns något för alla.

Armband som symbol

Ett armband behöver inte vara ett statement om man inte vill. Ett armband kan lika gärna vara just det också. Bara ett armband. Något som förgyller ens vrist och kanske får en att tänka på någon speciell. Samtidigt kan ett armband symbolisera kampen man står bakom. Det kan stå för kärlek. För bandet till den man har fått det av. För sorg. För minnen. För glädje. För stolthet. För tacksamhet. Ett armband för att fira en seger eller att man klarat av något man inte trodde man skulle göra. Armband kan med enkelhet bäras av vem som helst utan att det behöver betyda något heller men för många gör det, det.

armband

Vackert smycke för armen

Oavsett vem man är som person och vad man vill visa med sitt armband så sitter det där det sitter och smyckar din arm på sitt högst personliga vis. Två exakt likadana armband behöver inte ens betyda samma sak för dem som bär dem. Det kan för den ena personen bara vara ett smycke medan det för en annan är mer av ett fashionstatement. Någon som gör enkla och vackra armband är Emma Israelsson. Hennes smycken med duvor gläder många som de bär dem.

Bild lånad från Emma Israelsson 

Utomhusspa – bad även för badkrukor

Varför ska man investera i ett utomhusspa? Är man en badkruka som alltid klagar på att det är för kallt i vattnet kan man ju med ett utespa anpassa temperaturen så att den passar perfekt. Då kan ju tillochmed den envisaste av envisa badkrukor bada precis som alla andra. Man slipper bli tjatad på av familjen för att man aldrig badar. För visst finns det alltid minst en badälskare och en badkruka i varje familj. Och alltid ska det diskuteras om det är för kallt eller för varmt i vattnet. Om man inte kan, kan eller bara måste bada. Oavsett om man är badkrukan eller badälskaren så finns den där outtalade konflikten alltid där. Ingen gillar den men badälskaren kan bara inte förstå badkrukan och vise versa. Hur ska man komma ifrån det? Kan man verkligen det?

Bli en badälskare med utomhusspa

Det kan vara så att lösningen faktiskt finns. Om man investerar i ett utomhusspa så har man möjligheten att bada när som helst i ett varmt och skönt bad. Man slipper tjatet och de sura minerna från övriga familjemedlemmar om att man inte badar för nu är det inte jobbigt längre. Man kan bada när man vill. Även när det är snö och galet kallt ute. Ja då också! För vattnet är liksom inte kallt och man fryser inte eller behöver inte pina sig i bara för någon annans skull. Vem vet, ett utomhusspa kanske är precis vad som behövs för att omvända den mest envisa badkruka till en badälskare?

Perfekt temperatur i utespa

I ett utespa är vattnet alltid perfekt tempererat och när vattnet omsluter en är det som om att komma hem. Värmen från vattnet får ens muskler att slappna av och ger en, en stunds avkoppling och tid för energipåfyllnad. Dagens utomhusspan är verkligen gjorda för att passa alla. Kanske mest av allt badkrukorna.